Grevar på torg
Jag har inte själv hunnit se TV8:s program "Slottsliv". Men en läsare uppmärksammar mig på det faktum att en av programmets porträtterade, greve Cronstedt, skriver långt om fideikommisset på åttans hemsida - och delvis i polemik mot "Jorden de ärvde".
Med facit i hand är det svårt att se ”adeln”, godsen och fideikommissen som det problem som de flesta aktörer i media vill göra dem till. Om problem finns så återfinns de nog mera hos aktörerna själva än hos ”adeln”, godsen och fideikommissen."
Det är oklart exakt vilka problem som greve Cronstedt tillskriver mig och "andra medieaktörer" i artikeln. Dock är det glädjande att godsherrarna nu är ute på torgen och debatterar. Carl af Petersens ska nyligen ha framträtt i Saltsjöbaden. Onsdag nästa vecka föreläser jag i Umeå och då har baron Gripenstedt, tidigare känd från medierna, förvarnat om sin närvaro. Och nu alltså Cronstedt på åttans hemsida. Välkomna.
http://www.tv8.se/slottsliv/debatt-det-har-skrivits-mycket-felaktigt-om-fideikommiss
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
När man sparkar i en hög med hundar skäller den som blir träffad!
SvaraRaderaKan bara konstatera att du verkar ha fått in en riktig fullträff bland den s.k. högadeln!
/Bostadsarrendator
Att jämföra en grupp människor med djur på det nedlåtande sätt som signaturen Bostadsarrendator gör är enligt EG-rätt likställigt med hets mot folkgrupp.
SvaraRadera@Anonym:
SvaraRaderaVad avser hets mot folkgrupp så ser jag inte hur "högadeln" (vad nu det är för ett begrepp?) skulle platsa i detta sammanhang. Adel eller för den delen "högadel" kan varken definieras utifrån sin etnicitet, nationalitet, ras, religion eller sexuella läggning, inte sant? Sålunda får du nog stå ut med liknelsen och "kränkningen".
"Grupper brukar i det här sammanhanget definieras utifrån sin etnicitet, nationalitet, ras, religion eller sexuella läggning. Ibland omfattas även grupper definierade utifrån handikapp, kön eller könsidentitet [2]. Grupper definierade utifrån sin partipolitiska tillhörighet omfattas så gott som aldrig. Begreppet är internationellt (hate crime), och regleras vanligen som någon typ av straffskärpningsregel. Beteckningen hatbrott är alltså en samlingsbeteckning för många olika brott, beroende på motivet.
Hej Björn!!
SvaraRaderaHar nu IGEN lyssnat på ditt sommarprat, och det är bara så jävla bra! Din verbala och måliriska förmåga är i en så perfekt blandning, så mycket substans . . . .enormt bra!!
Vad jag tycker om alla grevar och baroner det lämmar jag därhän . . . .
Mvh
Jonn Leffmann